In balans leven….We willen het zo graag maar het lijkt zo moeilijk!
Misschien wil je het wel eens verkennen op een ont-spannen manier in een heerlijk kader. Kom dan naar de zangmidweek op Hof Zevenbergen in de aanloop naar de zomer!
De zangpedagoge Antje De Wit begeleidt de groep met stemoefeningen en groepszang. Zo kom je dichter bij wie je bent en bij wat je met medemensen verbindt. Zo kom je dichter bij het punt waarop je vrij en blij kunt balanceren. Je hoeft echt geen zangervaring te hebben om vreugde te beleven aan die zangsessies.
De zangmomenten worden afgewisseld met rustgevende tai chi oefeningen begeleid door Gert Keller. Je hoeft niet bang te zijn dat je dit niet kan. Het gaat om heel eenvoudige repetitieve bewegingen die via de ademhaling dieper inwerken. Een meditatie in beweging.
Je kan deze dagen ook op je eigen tempo genieten van de schitterende natuuromgeving, de stilte, creatieve activiteiten, mogelijkheid tot aansluiten bij gebedstijden, persoonlijke tijd, ontmoeting. Kortom, het worden verwendagen voor lichaam en ziel!
Schrijf snel in. De plaatsen zijn beperkt.

Zangmidweek: Zingen en balanceren, de zomer tegemoet.


Zomer staat voor dromen van zon en kleur en levensvreugde. Soms vinden wij die levensvreugde in een weldadig genieten van rust en harmonie, soms wenken veeleer spanning en nieuw avontuur.
Tijdens deze midweek verkennen wij het pad van het heilzaam balanceren tussen vertrouwd en vreemd, veilig en spannend, lief en leed, stilte en beweging, ontmoeting en eenzaamheid.
In zang en beweging balanceren wij zoals in het leven zelf. Misschien ontdekken we wel dat rust en beweging geen tegenstelling zijn. Misschien ervaren we wel een bijzondere rust in klank en ons ‘zijn’ is als wij innerlijk bewegen en durven balanceren. Wij exploreren onze eigen zangstem en groeien naar een krachtig samen-zingen. Wij maken tijd om bewust te staan en te bewegen in taichi oefeningen. Wij verdiepen ons persoonlijk levensaanvoelen in de natuur of in een creatief bezig zijn. Wij balanceren tussen persoonlijke tijd en ontmoeting, tussen actie en contemplatie.

 

Begeleiding: Antje De Wit, zangpedagoge en Gert Keller, tai chi – leraar.
Midweek van maandag 5 juni 2017 (aankomst 17.00 u.) tot vrijdag 9 juni 2017 (16.00 u.)
Bijdrage: 280 euro