Meditatieve tocht in het spoor van Hildegard von Bingen

In Bingen ontdekken we samen stap voor stap de plekken waar Hildegard heeft geleefd. Tezelfdertijd komen wij thuis in wat haar bezielde.
Wij logeren in een comfortabel hotel aan de Rijn en bezoeken o.a. het Hildegardmuseum, het Hildegardforum van de Kreuzschwestern met de kruidentuin, de Rochuskerk, de kerk van Eibingen met het schrijn van Hildegard, de Hildegardabdij in Rudesheim, de Disibodenberg met ruïnes van de abdij waar Hildegard als kind is ingetreden en haar visioenen kreeg.
We wandelen door de wijngaarden, sluiten aan bij de vespers in de Hildegardabdij, krijgen toelichting bij Hildegards Heilkunde, gaan de Meditationsweg, mediteren bij het schrijn…
We worden vergezeld door een groep van Schola Hildegardis van zangpedagoge Antje De Wit, zodat we onderweg ook kunnen kennismaken met de unieke gezangen van Hildegard von Bingen.
De avonden zijn vrij.

Begeleiding: Hedwig Vercammen en Annemie Braem
Weekeinde O.-H.-Hemelvaart van donderdag 30 mei 2019 tot zaterdag 1 juni 2019
Kostprijs: 340 euro op basis van tweepersoonskamer; meerprijs voor individuele kamer;
inbegrepen: twee nachten in hotel met ontbijt, alle middagmalen, toegangsprijzen en begeleiding; niet inbegrepen: drank, avondmaal, reis met eigen auto, (eventueel onderling af te spreken).
Inschrijven voor 28 februari 2019. Voorschot bij inschrijving: 100 euro